Maklumat tentang Syarikat
Quantum Metal Sdn. Bhd. (1011907U) telah didaftarkan pada 30 Julai 2012 dengan jumlah modal saham RM10,000,000.00. Ia kini merupakan salah satu pengedar jongkong emas terbesar di Malaysia.

Perniagaan teras Quantum Metal menyediakan produk emas (99.99% premium) kepada pasaran Malaysia yang merangkumi badan kerajaan, bank, institusi kewangan, peniaga dan peniaga jongkong individu. Sejak penubuhannya, Quantum Metal telah bekerjasama dengan bank terkemuka dan terkenal serta pembekal jongkong antarabangsa seperti PERTH MINT. Sehingga 2019, syarikat itu telah menerokai ruang runcit melalui pelancaran penawaran produk berteraskan runcit inovatifnya.

Visi Quantum Metal adalah untuk mewujudkan Bursa Logam Berharga terkemuka dalam industri yang menggunakan teknologi terkini. Misi Quantum Metal adalah untuk menyediakan pasaran dengan pasaran logam berharga yang kos efektif, selamat dan boleh diakses; memudahkan akses kepada jongkong melalui penggunaan teknologi termaju; menggalakkan kebebasan kewangan untuk orang ramai; dan menyediakan logam berharga sebagai cara untuk individu mengeluarkan potensi penuh mereka untuk mencipta kekayaan.

 

Budaya Korporat & Aktiviti Syarikat
Quantum Metal menjunjung nilai L.E.A.D.E.R.S.H.I.P (Legitimate, Exclusive, Authentic, Digitized, Empower, Real, Sustainable, Honest, Inclusion, Prosperity), di mana ia dengan bangganya menyediakan akses kepada pemilikan jongkong melalui pendigitan logam berharga. Quantum Metal yakin dengan nilai terasnya yang merangkumi memudahkan perdagangan logam berharga yang jujur, rangkuman ekonomi dan kemakmuran bersama untuk semua. Syarikat itu memberikan tumpuan yang kuat untuk menggunakan teknologi terkini seperti penyepaduan Blockchain, AI, dan Data Besar.

Quantum Metal dengan bangganya menyediakan penyelesaian pemulihan ekonomi unik yang sah disokong oleh nilai tulen – logam berharga yang didigitalkan untuk memperkasa dan memperkaya orang, mengekalkan nilai sebenar yang mampan dari semasa ke semasa. Syarikat itu percaya teguh dalam memudahkan perdagangan yang jujur, rangkuman kewangan dan kemakmuran bersama.

Aktiviti syarikat termasuk perniagaan berkaitan huluan dan hiliran dalam industri logam berharga, perdagangan produk jongkong dan penyelesaian, pembinaan budaya korporat dalaman memacu pertumbuhan mampan, dan penglibatan dalam aktiviti berkaitan CSR.

 

Hala Tuju Masa Depan

Syarikat itu kini mempunyai lebih 100,000 ahli, dengan 10,000 perunding di bawah pelbagai agensi bertauliah. Dengan tenaga kerja seramai 50 orang, syarikat ini mempunyai 4 pejabat di Malaysia yang terletak di Pulau Pinang, Kuala Lumpur, Johor Bahru, dan Kuching. Dengan bertapak di 12 negara, syarikat itu menyasarkan untuk mencapai 60 negara dalam tempoh 3 tahun akan datang. Bagi memudahkan pertumbuhan ini, ia bertujuan untuk disenaraikan di Nasdaq dalam masa terdekat.

 

“Quantum Metal dengan bangganya menyediakan penyelesaian pemulihan ekonomi unik yang sah disokong oleh nilai tulen – logam berharga yang didigitalkan untuk memperkasa dan memperkayakan orang ramai, mengekalkan nilai sebenar yang mampan dari semasa ke semasa.”

 

Open chat
1
Ingin Bantuan?
Hello 👋 Chat with me!