Quantum Metal akan Berkembang ke 60 negara

GEORGE TOWN: Syarikat pelaburan emas patuh Syariah Quantum Metal Sdn Bhd merancang melebarkan sayapnya ke 60 negara dalam tempoh dua tahun.

Pengasas Datuk Lim Khong Soon berkata syarikat itu bertapak di 13 negara pada masa ini termasuk United Kingdom, Australia, Amerika Syarikat, Kemboja, Indonesia, Filipina dan Thailand.

“Pencapaian ini menunjukkan syarikat berada di landasan yang betul untuk memenuhi sasarannya untuk berkembang ke 60 negara dalam tempoh dua tahun akan datang dengan tumpuan kepada mereka yang mempunyai populasi besar.

“Setakat ini, penerimaan sangat baik di negara-negara di mana kami telah menubuhkan operasi, sebab itu kami mahu meneruskan pengembangan kami untuk membantu orang ramai,” katanya kepada Bernama selepas majlis makan malam ulang tahun ke-10 Quantum Metal di sini malam tadi.

Pada masa ini, syarikat itu mempunyai kira-kira 40,000 perunding dan lebih 400,000 ahli berdaftar di seluruh negara, dengan antara 2,000 dan 3,000 ahli baharu didaftarkan setiap hari.

Sementara itu, Lim berkata syarikat itu juga komited untuk membantu seramai mungkin rakyat Malaysia dalam menyelesaikan masalah kewangan mereka sebagai sebahagian daripada pelan pemulihan ekonomi, terutamanya memandangkan ramalan kemelesetan ekonomi tahun ini.

Katanya, dia ingin menjelaskan kepentingan dan nilai sebenar emas, bukan hanya sebagai pelaburan tetapi juga sesuatu yang boleh ditukar kepada wang tunai untuk perbelanjaan harian.

“Kami memperkenalkan inisiatif perdagangan dan penyelesaian pemulihan ekonomi melalui emas yang patuh syariah untuk membantu meningkatkan status ekonomi semua orang,” katanya.

Lim berkata sebagai produk yang boleh disimpan dan diurus niaga, logam berharga itu memberi peluang kepada individu, pemilik perniagaan dan orang awam untuk meningkatkan ekonomi di samping menjana pendapatan untuk diri sendiri dan keluarga.

Sumber: therstar

 

Dapatkan Akaun Simpanan Emas Anda

Daftar Sekarang

Klik Disini

Anda juga boleh Call / SMS / WhatsApps ke +60136770282. Kami Sedia membantu anda sehingga berjaya.