Quantum Metal Bekerjasama dengan Wipay

Quantum Metal berganding bahu dengan Wipay, Kedai Emas Sou Seng Heng, untuk melancarkan aplikasi dagangan emas dalam talian dan Kad Visa Emas. Pada 20 November 2023 di True Digital Park Department Store, syarikat itu. Quantum Metal Thailand telah melancarkan aplikasi untuk perdagangan emas pada platform e-dagang dalam talian untuk menjadikan dagangan emas dalam talian mudah di hujung jari anda dan juga mempunyai perjanjian yang ditandatangani bersama dengan Wipay Company Limited dan Syarikat Kedai Emas Sou Seng Heng Dalam melancarkan Kad Visa Emas untuk menambah saluran pembayaran di seluruh dunia, khas untuk pelanggan Quantum Metal.

Quantum Metal akan Berkembang ke 60 negara

GEORGE TOWN: Syarikat pelaburan emas patuh Syariah Quantum Metal Sdn Bhd merancang melebarkan sayapnya ke 60 negara dalam tempoh dua tahun.

Pengasas Datuk Lim Khong Soon berkata syarikat itu bertapak di 13 negara pada masa ini termasuk United Kingdom, Australia, Amerika Syarikat, Kemboja, Indonesia, Filipina dan Thailand.

“Pencapaian ini menunjukkan syarikat berada di landasan yang betul untuk memenuhi sasarannya untuk berkembang ke 60 negara dalam tempoh dua tahun akan datang dengan tumpuan kepada mereka yang mempunyai populasi besar.

“Setakat ini, penerimaan sangat baik di negara-negara di mana kami telah menubuhkan operasi, sebab itu kami mahu meneruskan pengembangan kami untuk membantu orang ramai,” katanya kepada Bernama selepas majlis makan malam ulang tahun ke-10 Quantum Metal di sini malam tadi.

Pada masa ini, syarikat itu mempunyai kira-kira 40,000 perunding dan lebih 400,000 ahli berdaftar di seluruh negara, dengan antara 2,000 dan 3,000 ahli baharu didaftarkan setiap hari.

Sementara itu, Lim berkata syarikat itu juga komited untuk membantu seramai mungkin rakyat Malaysia dalam menyelesaikan masalah kewangan mereka sebagai sebahagian daripada pelan pemulihan ekonomi, terutamanya memandangkan ramalan kemelesetan ekonomi tahun ini.

Katanya, dia ingin menjelaskan kepentingan dan nilai sebenar emas, bukan hanya sebagai pelaburan tetapi juga sesuatu yang boleh ditukar kepada wang tunai untuk perbelanjaan harian.

“Kami memperkenalkan inisiatif perdagangan dan penyelesaian pemulihan ekonomi melalui emas yang patuh syariah untuk membantu meningkatkan status ekonomi semua orang,” katanya.

Lim berkata sebagai produk yang boleh disimpan dan diurus niaga, logam berharga itu memberi peluang kepada individu, pemilik perniagaan dan orang awam untuk meningkatkan ekonomi di samping menjana pendapatan untuk diri sendiri dan keluarga.

Sumber: therstar

 

Dapatkan Akaun Simpanan Emas Anda

Daftar Sekarang

Klik Disini

Anda juga boleh Call / SMS / WhatsApps ke +60136770282. Kami Sedia membantu anda sehingga berjaya.

Pengenalan & Fakta Quantum Metal

 

Quantum Metal Sdn Bhd didaftarkan pada 30.7.2012 dengan Paid Capital sebanyak RM10,000,000. Membekalkan goldbar 999 kepada badan- badan kerajaan, bank-bank , financial instituition, merchant dan juga orang perseorangan.  Quantum Metal merupakan official distributor kepada kepada syarikat pembekal emas LBMA (https://www.lbma.org.uk/) terbesar iaitu The Perth Mint Australia.

 

 1. Leadership : Management team terdiri dari golongan mereka yang luas dan pakar dalam bidang masing. Chairman adalah bekas Pengarah BNM. Lebih Jelas https://www.quantummetal.com.my/about/
 2. Dato Lim Khong Soon (Founder) : mempunyai pengalaman yang luas selama 20 tahun didalam industri precious metal.
 3. Haji Kamari Zaman Bin Juhari (Director) : Merupakan former director Development Financial and Enterprise department , Bank Negara Malaysia. Berada di BNM selama 26 tahun dari 1982 – 2008.Kemudian menyertai Bank Simpanan Nasional selepas bersara.
 4. YBhg. Tan Sri Datuk Seri (Dr) Mazlan bin Lazim (Chairman) : Beliau merupakan Ahli Suruhanjaya Untuk Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia (SKMM) dan Pengerusi Untuk PBLT Sdn Bhd (Syarikat Kementerian Kewangan). Beliau juga seorang profesional penguatkuasa undang-undang dan pemimpin yang amat dihormati dengan pengalaman yang meluas dalam bidang kepolisan negara Malaysia. Beliau telah berkhidmat dan berbakti dalam pasukan Polis DiRaja Malaysia (PDRM) selama 35 tahun.
 5. Dato’ Seri Haji Hassan bin Haji Ahmad (Pengerusi Jawatankuasa Syariah) : Beliau merupakan seorang bekas mufti di Malaysia yang memiliki sejarah yang cemerlang. Beliau ialah seorang Mufti Kerajaan Pulau Pinang dari tahun 1997 sehingga 2014. Sepanjang bergelar mufti beliau turut menjadi Ahli Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (1997-2014), Ahli Majlis Penasihat Syariah untuk Bank Negara Malaysia (1997-2016), Perbankan Islam Maybank (1993-2004), Suruhanjaya Sekuriti (1998-2010) dan KFCH (MPS). Beliau juga dilantik sebagai Ahli Jawatankuasa Penasihat Ibadat Haji Lembaga Tabung Haji Malaysia-JAKIM (2000-2004).
 6. Cheah Kah Peng (International corporate and legal advisor) : Berpengalaman dalam bidang perundangan.
 7. Pengiktirafan patuh shariah dalam dan luar negara. Iaitu dari panel syariah Tawafuq Consultancy. Rujuk : https://tawafuqconsultancy.com/ dan https://www.mifc.com/-/tawafuq-consultancy
  ✅ AAOIFI Shariah standard – Accounting and Auditing Organization for ISlamic Financial Institutions (World Gold Council) http://aaoifi.com/?lang=en
 8. RAQABA – Shari’a Audit and Islamic Financial Advisory – https://qmexchange.world/en/shariah-supervisory-board/
 9.  Kerjasama Strategik bersama Agensi Kerajaan seperti :
  Arrahnu Tekun Malaysia : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1385154268529300&id=441052589606144&sfnsn=mo
  Dewan Perdagangan Islam Malaysia (DPIM) : https://www.sinarharian.com.my/…/DPIM-Quantum-Metal…
  Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia. JV partner bersama ANGKASA dimana MYANGKASA ada 6.5 juta ahli dan ACO organisation ada 60 juta ahli : https://www.nst.com.my/…/myangkasa-inks-deal-push-usage…
  ✅ Koperasi ASEAN yang mempunyai 60 juta ahli di seluruh ASEAN
 10. QM Juga merupakan pembekal emas kepada bank-bank utama di Malaysia iaitu:
  Affin Bank
  Bank Muamalat
  Al – Rajhi Bank
  ✅ QM juga dilantik menjadi Pengedar Ekslusif oleh ICBC Bank China (Bank Terbesar Dunia)
 11. QM juga dilantik sebagai Pengedar Ekslusif bagi brand terkenal iaitu Perth Mint Australia(LBMA). Notis : institusi kewangan takkan lantik scammer untuk supply emas kepada mereka
 12.  Peti Besi Keselamatan bertaraf Dunia iaitu BRINKS
 13. Setiap Gram emas diinsurankan oleh LLOYD’s LONDON 100%
 14. Tersenarai di papan Bursa Kedua terbesar dunia (OTC NASDAQ) : https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/qmei
 15. Berkembang ke 10 negara ASEAN iaitu Vietnam, Myanmar, Brunei, Cambodia, Thailand, Singapore, Indonesia, Laos
  ✅ QM Thailand : https://www.qmthai.co.th/en/about-qm-thai
  ✅ QM Indonesia : https://quantummetal.id/
  ✅ QM Singapore : https://quantummetal.sg/
  ** Quantum Metal mengubah Lanskap pasaran emas di Malaysia
 16. 3 AKAUN DALAM QUANTUM METAL : DAFTAR AKAUN PERCUMA

 

(GSA) = Akaun Simpanan jangka panjang

✅Akaun simpanan emas seperti di bank-bank.
✅Minimum simpanan serendah RM10
✅Kaedah = bayar duit ➡ tukar kepada gram emas
✅Ikut harga semasa emas dunia
✅Emas di dalam akaun GSA boleh dijual balik kepada QM
✅Emas boleh di withdraw kepada emas fizikal LBMA The Perth Mint
✅Emas boleh di transfer ke akaun QM yang lain
✅Emas boleh di gadaikan ke akaun GCA jika memerlukan tunai.

 

(GCA) = Akaun simpanan belanja hangus
✅Minimum duit yang boleh di sandarkan kepada emas = RM150
✅Nilai gadaian adalah 85% daripada emas GSA.
✅Wang tunai akan dikreditkan kedalam akaun bank ahli dalam masa 24 jam
✅Upah simpan 3.5% setahun.
✅Tiada tempoh tebus
✅ sesuai digunakan untuk back up belanja hangus kepada emas.

 

(GAE) = Akaun simpanan jangka pendek
✅Lebih kepada investment dimana kita beli 1 unit dan QM sediakan lagi 4 @ 9 fasiliti emas supaya kita dapat untung maximum.
✅Minimum simpanan 1 unit :
GAE 1×5 1unit (25usd) = RM100 [2g+-]
GAE 1×10 1unit (250usd) = RM1.3k include management fee setahun [38g+-]
✅CTH : GAEx10 – kita beli 1 unit bernilai RM1389 = patutnya dapat dalam 3.8g goldbar, tetapi QM tambah lagi 9 unit supaya goldbar kita jadi 38g. Jika harga emas naik dan kita nak jual balik goldbar ini.. Keuntungan dikira atas 38g tadi.
✅Management fee : 3.5% dan dah siap2 dikira dalam amount 1 unit tadi & akan dipulangkan jika kita terminate GAE kurang dari setahun. Management fee dikira per day.
✅keuntungan daripada KENAIKAN HARGA EMAS DUNIA
✅akaun ini boleh dikatakan low risk , short term & below 1 year investment.
✅ Keuntungan yang kita dapat : kita boleh pilih samaada nak cash atau nak tukarkan kepada goldbar .

Nak Saya Kongsi?
 • Teknik Rahsia Bagaimana Anda Belanja ( Bayar Hutang Bank / Sara Keluarga / Bayar Gaji Pekerja) tetapi tetapi dalam masa yang dapat Asset Emas. (Ini Menarik)
 • Teknik Menjana Pendapatan Lumayan Melalui Emas QM ( 5 hingga 7 angka )
 • Jom Saya Ajarkan Macam Mana Caranya.

 

Dapatkan Akaun Simpanan Emas Anda

Daftar Sekarang

Klik Disini

Anda juga boleh Call / SMS / WhatsApps ke +60136770282. Kami Sedia membantu anda sehingga berjaya.

Program Kesedaran Pelabur Tingkat Imu Celik Kewangan

TAHNIAH QUANTUM METAL!

Investor Awareness Program ini telah mendapat liputan meluas dan memberikan pengetahuan dan kesedaran kepada masyarakat tentang pelaburan dan aktiviti kewangan yang sah serta patuh syari’ah di samping memberi pengiktirafan kepada QM.

Program ini bukan sahaja berkenaan kesedaran, tetapi secara tak langsung memberi gambaran jelas dan nyata bahawa Quantum Metal adalah platform yg baik serta selamat untuk disertai sekali gus menyangkal dakwaan sesetengah pihak yg memandang serong tentang QM.

Klik di bawah untuk baca full artikel dari akhbar2 tempatan

Dato Lim Khong Soon, Pengasas Quantum Metal Sdn. Bhd. Memenangi Anugerah Kewangan Antarabangsa 2022

 

Kuala Lumpur, Malaysia – (NewMediaWire) – 15 Februari 2023 – Quantum Metal Sdn. Bhd. dengan bangganya mengumumkan bahawa Pengasasnya iaitu Dato Lim Khong Soon telah memenangi Anugerah Kewangan Antarabangsa 2022 sebagai syarikat logam berharga yang paling inovatif untuk pembangunan teknologi dan perkhidmatannya, penyelesaian sistem perdagangan logam berharga bank di seluruh dunia.

 

Quantum Metal Sdn. Bhd. ialah anak syarikat milik 100% Quantum Metal Exchange Inc., sebuah syarikat tersenarai OTC A.S. yang berpangkalan di New York. Syarikat itu komited terhadap visinya untuk mewujudkan Bursa Logam Berharga global yang memanfaatkan teknologi dan nilai sebenar logam berharga.

 

Misi syarikat adalah untuk beroperasi sebagai salah satu pasaran logam berharga yang paling kos efektif, selamat dan boleh diakses di dunia, memudahkan pengagihan kekayaan yang sama melalui teknologi termaju, mendekati orang ramai dan menjadikan kebebasan kewangan mudah diakses oleh orang ramai, dan mempromosikan logam berharga sebagai alat untuk melepaskan potensi penuh kekayaan.

 

Sebagai salah satu pengedar jongkong emas terbesar di Malaysia, Quantum Metal menyediakan 99.99% produk emas premium kepada pelanggannya, termasuk badan kerajaan, bank, institusi kewangan, peniaga dan peniaga individu. Syarikat itu telah mewujudkan hubungan antara bank dan pembekal jongkong antarabangsa, mengurangkan risiko bagi bank dan menyediakan model perkongsian hasil untuk transaksi pelanggannya.

 

Semua produk Quantum Metal diaudit, diperakui dan diiktiraf sepenuhnya. Syarikat itu secara langsung mengkreditkan tatabahasa emas yang setara ke dalam akaun emas pelanggannya apabila menerima pengesahan pembayaran, dengan emas fizikal disimpan dalam syarikat Brinks Global Services yang bereputasi dan ditubuhkan di seluruh dunia. Emas fizikal juga diinsuranskan 100%. Pelanggan mempunyai kebebasan untuk mengeluarkan emas fizikal mereka dari Akaun Simpanan Emas mereka pada bila-bila masa, kecuali untuk syarat-syarat tertentu.

 

Akibatnya, Quantum Metal Sdn. Bhd. berbangga kerana telah memenangi Anugerah Kewangan Antarabangsa 2022 dan berharap untuk terus menyediakan pembangunan teknologi dan perkhidmatannya, penyelesaian sistem perdagangan logam berharga bank dan perdagangan logam berharga kepada rakan kongsinya di seluruh dunia.

 

Mengenai Syarikat Quantam Metal Sdn Bhd

Quantum Metal Sdn Bhd ialah anak syarikat milik 100% Quantum Metal Exchange Inc., sebuah syarikat tersenarai OTC AS yang berpangkalan di New York. Syarikat itu menyediakan pembangunan teknologi, penyelesaian sistem perdagangan logam berharga bank kepada rakan kongsi tempatan seperti bank, institusi kewangan dan pasaran runcit di Malaysia.

 

Register a Quantum Metal account for FREE :
https://qmmerchant.com/cara-daftar/

Info+:
https://www.wasap.my/+60136770282/emasQM

22 Kelebihan dan Kekuatan Quantum Metal

 

 1. Syarikat yang jelas – baca di sini untuk detail
 2. Pengurusan yang terbaik
 3. Pembekal emas & sistem pada bank
 4. Mendapat patuh syariah dari dalam & luar negara
 5. Mendapat kepercayaan rakan niaga dalam & luar
 6. Rakan niaga bersama Angkasa & ACO
 7. Ahli “ World Gold Council“
 8. Pengedar emas bagi The Perth Mint Australia & Panda Gold
 9. Sistem emas yang sangat friendly
 10. Minimum boleh beli emas serendah rm10
 11. Ekosistem Arrahnu yang terbaik
 12. Rakan niaga strategik bersama Arrahnu Tekun
 13. Fee yang rendah & tiada had masa
 14. Sistem leverage pertama dunia yang patuh syariah
 15. Pelaburan yang legit dan menguntungkan
 16. Pelaburan yang mesra pengguna
 17. Program reseller yang menyeluruh
 18. Konsep reseller berdasarkan jualan yang sihat
 19. Otc-nasdaq (coming)
 20. QM University untuk Reseller/Consultant QM
 21. Jual beli 24jam
 22. Jual beli mudah terkini melalui applikasi QMGold

Kepada sesiapa yang mahukan peluang menjadi reseller sila daftar akaun PERCUMA

Merchant Quantum Metal | Emas Patuh Syariah | Tukar Cash Ke Emas
https://www.wasap.my/+60136770282/emasQM

Quantum Metal Road to Nasdaq

Assalam. Hi guys. Alhamdulillah, sekarang “QM Road to Nasdaq” already launched successfully. Yes, we are halfway complete. We are now in OTC Pink Open Markets. All’s well, QM will be in Nasdaq soon.

Next, siapa Nasdaq ni?
Nasdaq Stock Market ialah American stock exchange berpengkalan di New York yang telah wujud 50 tahun dulu. Nasdaq menduduki ranking kedua di dalam saiz pasaran modal saham didagangkan oleh stock exchanges, hanya dibelakang New York Stock Exchange dengan modal pasaran / market cap sebanyak $19.4 trillion (2021). Dengan kaunter tersenarai sebanyak 3,554, QM sememangnya berpotensi untuk jadi kaunter ke 3555 tersenarai berikutnya di dalam Nasdaq.

Stay tune utk development lanjut. Sempena Tahun Baru Hijrah 1143 ini, untuk semua yang interested join perjalanan hijrah ekonomi kami, jom buka akaun simpanan emas dan pelaburan emas anda bersama Quantum Metal.

Register a Quantum Metal account for FREE :
https://qmmerchant.com/cara-daftar/

Info+:
https://www.wasap.my/+60136770282/emasQM

Photo: CNBC

Bagaimana Nak Melabur Emas & Tingkatkan Keuntungan Emas?

How to invest Gold and Maximize your returns | What is Quantum Metal?

Why invest in gold? Gold is one of the favorite investment for people since long time ago. Today it remains a safe haven when people think the market will crash. For some this is the best investment ever while for some it’s the worst. Nonetheless, it remains a popular investment amongst many Malaysians and Asians.

When it comes to online gold investment platform, many have heard of public gold and hello gold, but there is one company that less people know but it is one of the largest gold distributor in Malaysia. Quantum Metal Sdn Bhd.

Join us in this episode to find out what is Quantum Metal and why it can maximize your gold investment!

Register a Quantum Metal account for FREE
https://qmmerchant.com/cara-daftar/

Open chat
1
Ingin Bantuan?
Hello 👋 Chat with me!